Djemaa Lafna Bazaar – Dag 2

Details

Time: september 10, 2023
Location: Amare - Kunsteplein
Event Type: Marrakesh in Den Haag

About Tour

PROEF DE SFEER VAN MARRAKECH IN DEN HAAG EN GENIET SAMEN MET JE FAMILIE EN/OF VRIENDEN, VAN EEN GEZELLIGE DAG!
 30 +/- stands
 Een winactie voor de bezoekers (2 Vliegtickets naar Marrakesh)
 Een top locatie (Amare Den Haag)
 Henna Beauty ♡ Gezondheid ♡ Verzorgingsproducten ♡ Food stands van Marokkaanse Cousin ♡ Tajine workshop, producten voor kinderen ♡ Boeken ♡ Dagelijkse kleding en feestkleding ♡ Schmink voor de kinderen ♡ Shoppingstands ♡
Welkom in de betoverende wereld van de Noord-Afrikaanse cultuur! Na het succes van onze afgelopen Gnawa edities, zijn we meer dan enthousiast om het festival uit te breiden met een extra onderdeel.
Op 8 en 9 september 2023 verandert het bruisende centrum van Den Haag in een waar paradijs voor alle liefhebbers van Noord-Afrikaanse tradities en levensstijl. Of je nu samen met je familie, kinderen of vrienden komt, wij garanderen je een dag vol gezelligheid, verrukkelijk eten en boeiende activiteiten.
Muziekliefhebbers kunnen zich laten meevoeren door betoverende livemuziek die de rijke klanken van Noord-Afrikaanse melodieën tot leven brengt. Onze Smaakreizigers nemen je mee op een culinaire ontdekkingsreis, waar je de geheimen achter de smaken van Noord-Afrikaanse gerechten kunt ontrafelen.
Voor de creatievelingen onder ons zijn er betoverende trommelworkshops, jamsessies waar getalenteerde muzikanten hun kunsten vertonen en jou de basisbeginselen van het trommelen bijbrengen. Naast deze muzikale traktaties zal de magische souk je verleiden met kleurrijke kraampjes, waar je de meest verrukkelijke gerechten uit alle hoeken van Noord-Afrika kunt proeven.
En we hebben nog veel meer te bieden dan alleen gastronomie en souvenirs! Ons evenement is een viering van de rijke geschiedenis en cultuur van Noord-Afrika, waarbij we alle bezoekers uitnodigen om samen te komen, te delen en te verbinden. Het is een unieke gelegenheid om nieuwe vriendschappen te sluiten en oude banden te versterken, terwijl we onze gedeelde passie voor de Noord-Afrikaanse cultuur vieren.
Kom met open armen naar ons festival in Den Haag en laat je onderdompelen in de hartverwarmende geest van Noord-Afrika. Laat je handen versieren met prachtige henna-creaties, gun jezelf een verkwikkende beautybehandeling en geniet van de gastvrijheid en warmte van onze gemeenschap.
Mis dit onvergetelijke en magische weekend niet! Samen met jou willen we de Noord-Afrikaanse cultuur vieren en een bazaar creëren die in het geheugen gegrift zal blijven. Dus markeer 8 en 9 september 2023 met een gouden randje in je agenda en kom feesten in de straten van Den Haag.
We kijken er enorm naar uit om jou te verwelkomen!

PERSBERICHT, DEN HAAG 9 SEPTEMBER 2023

Gnawa Festival wordt benefiet voor slachtoffers ramp in Marokko

Het Nederlandse Gnawa Festival dat dit weekend in Den Haag plaatsvindt, wordt overschaduwd door de aardbevingsramp in Marokko. Het festival wordt nu omgezet in een benefietfestival voor de slachtoffers. De Gnawa-artiesten, afkomstig uit het gebied en omliggende landen, laten hun concerten doorgaan om samen met het publiek steun te betuigen aan de slachtoffers. De inkomsten uit kaartverkoop wordt door de deelnemende theaters gedoneerd aan de samenwerkende hulporganisaties.
PAARD doneert de volledige inkomsten van het concert van Tamikrest afgelopen vrijdag, Het Nationale Theater de inkomsten van het Kaseko / Gnawa Concert vanavond in de Koninklijke Schouwburg en Korzo Theater de inkomsten van Lemma – ook vanavond. Morgen gaat een deel van de opbrengst van het concert van Hind in samenwerking met het Amsterdams Andalusisch orkest naar de slachtoffers. Ook dit Nederlands/Marokkaanse orkest zal zijn gage doneren. Op alle locaties wordt het publiek opgeroepen meer te doneren.
Het was voor de organisatie een belangrijk signaal om het festival door te laten gaan. Festivaldirecteur Mustapha Barbouch: “De concerten in de theaterzalen zijn een gelegenheid om elkaar te ontmoeten in deze vreselijke tijd. We moeten elkaar kunnen steunen en samen deze ramp onder ogen zien.”

Dit zal sluiten in 0 seconden