GNAWA FESTIVAL: TAMIKREST

Details

Time: september 08, 2023 21:00
Location: PAARD
Event Type: Marrakesh in Den Haag
buy tickets

About Tour

Vanaf de eerste klanken grijpt Tamikrest je en sleept je moeiteloos mee met de opzwepende klanken van hun woestijn blues. De bandleden komen elk uit verschillende regio’s van de wereld en verweven Toeareg met moderne rock invloeden. De bandnaam betekent connectie en overlap, de ideale woorden om de band te beschrijven. Met hun muziek brengt Tamikrest een ode aan de Toeareg – of Kel Tamasheq identiteit en maken ze de cultuur toegankelijk voor iedereen. Op vrijdag 8 september staat de vijfkoppige formatie in PAARD.

PERSBERICHT, DEN HAAG 9 SEPTEMBER 2023

Gnawa Festival wordt benefiet voor slachtoffers ramp in Marokko

Het Nederlandse Gnawa Festival dat dit weekend in Den Haag plaatsvindt, wordt overschaduwd door de aardbevingsramp in Marokko. Het festival wordt nu omgezet in een benefietfestival voor de slachtoffers. De Gnawa-artiesten, afkomstig uit het gebied en omliggende landen, laten hun concerten doorgaan om samen met het publiek steun te betuigen aan de slachtoffers. De inkomsten uit kaartverkoop wordt door de deelnemende theaters gedoneerd aan de samenwerkende hulporganisaties.
PAARD doneert de volledige inkomsten van het concert van Tamikrest afgelopen vrijdag, Het Nationale Theater de inkomsten van het Kaseko / Gnawa Concert vanavond in de Koninklijke Schouwburg en Korzo Theater de inkomsten van Lemma – ook vanavond. Morgen gaat een deel van de opbrengst van het concert van Hind in samenwerking met het Amsterdams Andalusisch orkest naar de slachtoffers. Ook dit Nederlands/Marokkaanse orkest zal zijn gage doneren. Op alle locaties wordt het publiek opgeroepen meer te doneren.
Het was voor de organisatie een belangrijk signaal om het festival door te laten gaan. Festivaldirecteur Mustapha Barbouch: “De concerten in de theaterzalen zijn een gelegenheid om elkaar te ontmoeten in deze vreselijke tijd. We moeten elkaar kunnen steunen en samen deze ramp onder ogen zien.”

Dit zal sluiten in 0 seconden